Ekipa

mailto:katja.kek@taktik.si

Matjaž Klipšteter, direktor

 

Matjaž Klipšteter

direktor

Je ekonomist in od leta 2003 direktor. Pred tem je bil direktor projektov na Pristopu. Pred tem je bil partner v PRplus. Pred tem je bil svetovalec v PR centru Maribor. V »poslu« je od leta 1991. Je izkušen komunikacijski strateg in učinkovit taktik. Uspešno svetuje tam, kjer so težave zelo resne in je potrebno biti hiter. Vodstvom podjetij dobro pomaga premisliti situacije, pogledati v prihodnost in domisliti vse, kar je potrebno komunicirati. Predava, ko je treba in tudi kdaj, ko temu ni tako. Rad je. Rad je tudi inovativen. Je ustvarjalen. Ima več nagrad. V službi se rad pošali, v prostem času pa se resno ukvarja z vzgojo rastlin in potomstva. Včasih tečnari. Pogosto teče.

Marijana Kanduti

 

Marijana Kanduti

izvršna direktorica

Novinarji so jo dvakrat izbrali za najboljšo predstavnico za odnose z javnostmi leta. Kot pravi sama o poslanstvu svojega dela: “Dostikrat nam rečejo, da mešamo meglo. Toda naročniki vedo, da je naše poslanstvo v tem, da v meglo spuščamo veter, da se hitreje zjasni.” Z razjasnjevanjem je začela kot producentka v gledališču Glej, kasneje pa kot direktorica agencije Imelda in direktorica projektov agencije Kline&Kline. Kot članica Nacionalnega odbora Republike Slovenije za strpnost je v okviru mednarodne akcije “Vsi drugačni-Vsi enakopravni” vodila komunikacijsko strategijo osveščanja in njeno izvedbo v Sloveniji. Po štirih letih vodenja kabineta ministra in službe za odnose z javnostmi ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, je v letu 2000 začela voditi odnose z javnostmi na ministrstvu za finance in nato še Uradu predsednika Vlade RS. Po uspešno vodeni komunikacijski strategiji vstopa Slovenije v Evropsko unijo se je v letu 2005 pridružila ekipi Taktik, (takrat Futura PR). Vsakič znova jo navdušujejo jutranje meglice na Barju, kjer nabira energijo za dnevne aktivnosti v Ljubljani.


 

Mojca Stritih

starejša svetovalka

Univerzitetna diplomirana komunikologinja ima več kot sedemnajst let izkušenj na področju odnosov z javnostmi. Svojo karierno pot je že skoraj daljnega 1996 začela v agenciji Pristop, kjer si je kot vodja projektov prislužila prvo pravo plačo. Prepoznano kot skrbno, zanesljivo, vztrajno in strokovno jo je leta 2003 poiskalo povabilo k originalni Taktični ekipi. Vse odtlej sodeluje pri snovanju učinkovitih komunikacijske poti za raznovrstne, še nerazrešene poslovne labirinte. Za poklicno odličnost, izraženo v komunikacijski strategiji preoblikovanja in uvajanja novih organizacijskih enot Pošte Slovenije, jo je v letu 2010 doletela še Prizma, slovenska stanovska nagrada. Mnogo bolj kot ta pa Mojco iz dneva v dan razveseljujejo in zabavajo majhne, a zanjo neprecenljive nagrade, vragolije in domislice njene družine. Zdrav in aktiven življenjski slog je pri njej nepogrešljiv. Tako si iz tedna v teden uspešno polni lastne baterije za nove – tuje izzive.

 

Sanja Grobovšek Šubic

starejša svetovalka

Sanja ima več kot 10 let bogatih izkušenj na področjih odnosov z javnostmi in vodenja projektov v nevladnem sektorju. Pred prihodom na agencijo Taktik je opravljala funkcijo vodje projektov in promocije na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije, kjer je med drugim vodila odnose z javnostmi na enem največjih projektov s področja ranljivih skupin v evropskem merilu, Knjižnici slepih in slabovidnih. Za komunikacijsko podporo projektu je skupaj z agencijo Taktik leta 2014 prejela nagrado Prizma, leto kasneje pa še nominacijo za mednarodno IBBY Asahy Reading Promotion Award. Pred tem je bila desetletje vodja odnosov z javnostmi na založbi Beletrina, direktorica festivala Literature sveta – Fabula, organizacijska vodja festivala Dnevi poezije in vina ter programska vodja več projektov, podprtih s sredstvi iz programov financiranja Evropske unije. Raznolika znanja je krepila zlasti na področjih odnosov z javnostmi in mediji, družbene odgovornosti, internega komuniciranja, marketinga, upravljanja družbenih omrežij ter managementa dogodkov – v svoji karieri je namreč organizirala ter komunikacijsko podprla prek 1000 družbeno odgovornih, izobraževalnih, kulturnih in drugih dogodkov. Je tudi strokovnakinja in svetovalka na področju pridobivanja nepovratnih sredstev iz nacionalnih ter evropskih programov financiranja.

Nina Lemež

 

Nina Lemež

svetovalka

Magistrica tržnega komuniciranja je svojo kariero na področju odnosov z javnostmi leta 2009 začela prav v tej agenciji. Danes kot svetovalka upravlja in vodi naročnike iz različnih področij, še posebej pa so ji blizu vsebine, povezane z družbeno odgovornostjo podjetij, trajnostnim razvojem ter ozaveščanjem o problematiki ranljivih družbenih skupin. Pomemben doprinos h komunikacijski stroki dokazujejo štiri prejete nagrade Prizma za komunikacijsko odličnost, in sicer dve za družbeno odgovorne projekte podjetja Lidl Slovenija, ena za naročnika Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije ter ena za konzorcij partnerjev Fakulteta za varnostne vede (UNI MB), Javna agencija RS za varnost prometa ter Mestna občina Ljubljana. Uspehe dosega tudi na izobraževalnem področju, saj je za svoje diplomsko delo prejela nagrado za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe, za magistrsko delo pa je bila predlagana za Prešernovo nagrado.

Tina Uršič

 

Tina Uršič

mlajša svetovalka

Univerzitetna diplomirana komunikologinja se je z odnosi z javnostmi prvič resneje srečala leta 2009 v zabavni industriji. Kot piarovka številnih domačih in glasbenikov s področja bivše skupne republike je organizirala tudi mnogo glasbenih dogodkov, ki jih v prostem času z veseljem obiskuje. Pred prihodom v ekipo Taktika je izkušnje nabirala v svetovni IT korporaciji kot asistentka za odnose z javnostmi in integrirano komuniciranje za področje Centralno in Vzhodno Evropo. Delo v agenciji je dobrodošel izziv, ki ji vliva nov delovni zagon.

 

 

Ela Brglez

mlajša svetovalka

Ela se je agenciji Taktik prvič pridružila septembra leta 2016 kot asistentka. Leta 2019 delo nadaljuje kot mlajša svetovalka. Aktivno govori angleško in francosko, pasivno špansko. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani na oddelku za Primerjalno književnost, kjer je leta 2018 tudi magistrirala. Leta 2018-2019 je študij nadaljevala v tujini na College of Europe v Natolinu kot del generacije Manuel Marín, kjer je magistrirala na področju evropskih študij.

Rok Čigon

asistent

Rok je leta 2019 diplomiral iz politologije ter se tudi pridružil agenciji Taktik. V času študija je deloval na različnih področjih, organiziral je večtedenski festival Mladifest, predsedoval Klubu študentov Sežana, bil je predstavnik študentov v Skupščini ŠOS, izglasovan je bil za člana Študentske organizacije na Fakulteti za družbene vede. Bil je tudi sodelavec na študentskem inovativnem projektu ”Stanovanjska problematika MOL-a”, asistent novinarski ekipi iz BBC-ja ter AFP-ja ter sodeloval je pri izdaji študentske revije ”Na svoji zemlji”. Raznolike izkušnje so ga naučile hitrega prilagajanja ter razreševanja različnih nalog. V prostem času rad skrbi za sobne rastline ter poskuša vzgojiti pritlikave avokade.

Alen Prošić

mlajši svetovalec

Alen se je leta 2007 vpisal na dodiplomski študij filozofije na ljubljanski Filozofski fakulteti. Leta 2012 je ustanovil gledališko skupino hybridTheatre z namenom združevanja filmskih in performativnih umetniških praks v neko novo hibridno teatrsko obliko. Rezultat te raziskave so bili trije gledališki performansi: Lorelai (Gledališče Glej, 2012), Antikrist, performans inspiriran z istoimenskim filmom Larsa von Trierja (Stara mestna elektrarna, v sklopu festivala ISKRE za mlade in perspektivne umetnike, 2013) in #pornographia, repertoarni performans inspiriran s filmom Adelino življenje / Blue is the warmest colour (Mini teater, 2015). Od leta 2016 raziskuje možnosti uprizarjanja »gledališke Dogme« skozi interpretacijo velikih književnih del z minimalističnim režijskim pristopom ter absolutnim pojmovanjem gledališča kot takega. Esej o slepoti (Mini teater, 2016) portugalskega pisatelja Joséja Saramaga je prvi v seriji teh performansov. Leta 2017 prisostvuje kot asistent režije pri snovanju projekta Universo Bolaño v Italijanskem narodnem gledališču ERT v režiji Ivice Buljana, sorežiral je predstavo Natanovi otroci in režiral predstavo Kozmopolis v Mini teatru. Leta 2019 se je kot asistent pridružil ekipi Taktika.