Prva virtualna novinarska konferenca z družbo IKEA

5. maja 2020, v času covid-19, smo skupaj z družbo IKEA Jugovzhodna Evropa pripravili prvo, našo in njihovo, novinarsko konferenco »na daljavo«, na kateri smo zainteresiranim slovenskim medijem predstavili napredek pri gradnji prve trgovine. Glavni govorec s strani družbe IKEA Jugovzhodna Evropa pa je bil Cas Lachaert, vodja trga in vodja trgovine v Sloveniji.

Virtualna novinarska konferenca je potekala preko spletne aplikacije ZOOM. Že pred samim srečanjem so se novinarji lahko »sprehodili« po nastajajoči trgovini v Ljubljani in si ogledali, kako napreduje gradnja. Tudi v času covid-19 slednja poteka po načrtu, seveda ob upoštevanju zdravstvenih in varnostnih ukrepov. »Naša ambicija seveda je, da vrata naše nove trgovine odpremo čimprej. Toda naša absolutna prednostna naloga je, da to dosežemo na varen in zdravstveno ozaveščen način,« je dejal Cas Lachaert, ki je bil v času virtualne novinarske konference na voljo tudi za vsa novinarska vprašanja.

Ponosni smo na uspešno izvedbo prve virtualne novinarske konference in velik odziv medijev, hkrati pa nestrpno pričakujemo odprtje prve trgovine IKEA pri nas.