Prejeli nagrado Prizma

Za eksperimentalno novinarsko konferenco ob otvoritvi razstave Dotakni se in poglej, smo v letošnjem tekmovanju za nagrado Prizma, prejeli najvišjo oceno med vsemi prijavljenimi projekti. Urška Planinc, vodja projekta, je tako poleg nagrade Prizma za najboljši primer v kategoriji Učinkovita raba PR orodij na posameznih področjih odnosov z javnostmi, prevzela tudi posebno nagrado IEDC Bled za absolutnega zmagovalca med prijavljenimi primeri.

Podelitev nagrad je potekala v četrtek, 19. oktobra, na 10. Slovenski konferenci o odnosih z javnosti (SKOJ) v Termah Olimia. Eksperimentalna novinarska konferenca, ki smo jo pripravili za Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije ob otvoritvi razstave Dotakni se in poglej, je žirijo prepričala z izvirno zamislijo in odlično izvedbo, agencija pa je z njo ponovno dokazala odličnost svojega dela, ki je bila v preteklosti že nagrajena s prizmo in zlatim MM.

Svojo odločitev je žirija še podkrepila s prepričljivo utemeljitvijo: »Novinarska konferenca pod odličnim sloganom »Dotakni se in poglej« ob otvoritvi razstave za slepe in slabovidne je z zgolj enkratnim dogodkom primarni javnosti predstavila in približala problematiko, s katero se slepi in slabovidni vsakodnevno soočajo. Projekt odlikuje dobro premišljena struktura novinarske konference, ki temelji na senzibilni izkušnji udeležencev, na podlagi katere se je razvil intelektualen diskurz o problematiki. Je odličen primer komuniciranja z mediji, ki so bili ključni pri vzpostavitvi dialoga o problematiki nedostopnosti kulturnih dobrin slepim in slabovidnim s splošno javnostjo.«

Razstava  Dotakni se in poglej je bila na ogled v juniju 2006, ob njej pa so bile izvedene tudi številne dodatne aktivnosti, katerih namen je bil opozarjati na težave slepih in slabovidnih.