Uresničujmo, z energijo varčujmo!

Skupaj z našim naročnikom, distribucijskem operaterjem električne energije SODO, smo organizirali in izvedli natečaj »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« Namen natečaja je osnovnošolce spodbuditi k razmišljanju o varčevanju z energijo, njihova naloga pa je bila, da z izdelavo kratkih filmov prikažejo, kako lahko sami prispevajo k smotrnejši in preudarnejši rabi električne energije.

Družba SODO je k sodelovanju v projektu povabila več kot 20 osnovnih šol. 109 učencev iz 14 osnovnih šol se je z veseljem odzvalo na povabilo in skupaj z mentorji ter koordinatorkami so izdelali 20 kratkih filmov, v katerih so na duhovit in ustvarjalen način prikazali rešitve, s katerimi lahko z zgolj malimi koraki bistveno zmanjšamo porabo električne energije na šoli, doma ali v lokalni skupnosti. Vse tako izdelane kratke filme si lahko ogledate na naslednji povezavi http://www.uresnicujmo.si/video_natecaj.

Tretje mesto je pripadlo učencem OŠ Notranjskega odreda Cerknica s kratkim filmom »Varčevanje z električno energijo«, drugo mesto so zasedli učenci OŠ Gornji Petrovci »Varčujmo z električno energijo«, prvo mesto pa so si prislužili učenci OŠ Brinje iz Grosuplja s kratkim filmom »Eko-nekaj«.

Udeleženci letošnjega natečaja

nina, milena, bernarda žarn