Zaprtje razstave recesionizma

S slovesnim zaprtjem se je zaključila razstava Recesionizem na slovenskem 2009, drugo četrtletje. Na zaprtju so se zbrali številni ljubitelji nove smeri v umetnosti, ki navdih črpa iz trenutne gospodarske recesije in optimistično odpira prostor za ustvarjanje novega. Kot del koncepta recesionizma smo izkupiček od svojih prodanih del donirali Banki Slovenije.

Rec1

Na zaprtju razstave so se zbrali povabljeni gostje in umetniki, ki so se doslej pridružili recesionizmu: Zora StančičMichael BensonVuk ĆosićBojan Gorišekagencija TaktikMatevž MedjaSilvester Plotajs SicoeMatej Andraž Vogrinčič in EnKnapGroup.

Pri agenciji smo v recesionizmu sodelovali kot pobudnik in kolektivni korporativni umetnik, ki je ustvarjal v tehniki »misli v okvirju«. Kot del koncepta recesionizma smo izkupiček od prodanih del namenili instituciji nacionalnega pomena – Banki Slovenije. Matjaž Klipšteter, direktor agencije, je ob tem dejal: »Zbrana sredstva v višini 300 evrov namenjamo Banki Slovenije v znak podpore pri njihovih prizadevanjih za vzdržen gospodarski razvoj. Sredstva bomo predali v treh enakih mesečnih obrokih.«

Vrhunec večera je predstavljal koncert priznanega pianista Bojana Goriška, ki je zbrane goste navdušil z interpretacijo skladbe 4’33” avtorja Johna Cagea. Gre za skladbo, kjer umetnik ne proizvaja nobenega zvoka, temveč jo sestavljajo zgolj zvoki, ki prihajajo od občinstva.

Rec2 Rec3 Rec4 Rec5