Zelena pisarna 2010

Matjaž45Program okoljske prakse z imenom »Al Gore al’ dole, samo ne z liftom«, ki smo ga zasnovali, je prejel priznanje za eno izmed najboljših okoljevarstvenih praks v pisarniškem poslovanju, Zelena pisarna 2010.

Priznanja podeljuje podjetje Planet GV, namenjeno pa je vsem tistim organizacijam, ki s svojim delovanjem želijo opozarjati na okoljsko probleme ter jih na ustrezen način in po svojih močeh tudi reševati.

Projekt »Al Gore al’ dole, samo ne z liftom« je nastal ob spoznanju, da tudi zaposleni v podjetju, ki deluje v pretežno pisarniškem okolju, nosimo svoj delež odgovornosti za okolje. Tako smo oblikovali lasten okoljski program, v katerem smo se glede na naravo dela osredotočili predvsem na omejevanje porabe električne energije, zmanjševanje količine odpadkov in emisij transporta. Po dveh letih izvajanja programa smo že občutno zmanjšali količino natisnjenih dokumentov, varčujemo pa tudi pri energiji in vodi, na kar nas opozarjajo zabavni ekonapisi v naših prostorih.

»Veseli smo vsake pohvale in ponosni na priznanja, ki smo jih deležni. Tudi radi tekmujemo, saj ob tem ugotavljamo, kje smo dobri, v čem najboljši in kaj moramo spremeniti ali izboljšati, da bomo uspešnejši prihodnjič. Razpis Zelena pisarna se nam je zdel pravi preizkus naših prizadevanj biti okoljsko osveščena agencija. Da bomo v takšni družbi deležni tako visokega priznanja, pa se pri naši prvi prijavi nismo nadejali. Radost ekipe zaradi tega ni mala,« je ob prejemu nagrade dodal direktor agencije Matjaž Klipšteter.Zelena pisarna